Cookies m.m. og privatlivspolitik

Cookies er ganske små tekstfiler som typisk styrer eller forbedrer anvendelsen af et websted ved fx at huske tidligere valg eller tidligere besøg.

En cookie er en passiv fil som ikke kan sprede virus eller andre skadelige programmer.

Cookies lagres i din browser og kan kun læses af dig og af det websted som opretter dem. Websteder kan også lagre kopier af websider og visse andre data i din browser, men der er ikke adgang til resten af din computer/telefon/tablet.

1. Ejer af webstedet roplus.dk og Retskrivningsordbogen Plus (RO+)

Dansk Sprognævn
Worsaaesvej 19, 4. sal
1972 Frederiksberg C

Mail: adm@dsn.dk
Instituttelefon: 33 74 74 00
Her besvares ikke sproglige spørgsmål. Se i stedet www.dsn.dk

2. Cookies m.m. på roplus.dk

Ved at anvende RO+ accepterer du flg. cookies og datalagring i din browser:

1. cookies til intern anvendelse i applikationen
  2. cookies til webstatistik vha. Google Analytics
  3. lagring (caching) af websider så de kan åbnes også uden internetforbindelse
  4. lagring af ordbogsdata så søgninger i ordbogen kan foregå hurtigt både med og uden internetforbindelse.

Cookies til intern anvendelse i applikationen (a) læses kun af RO+ og videregives ikke til andre.

Vi anvender ikke Google Analytics (b) til sporing og markedsføring, men kun til trafiktælling (anonym webstatistik) som læses internt hos Dansk Sprognævn i bestræbelsen på at forbedre vores websteder.

Lagring af websider og ordbogsdata (c + d) sker ved kopiering fra vores webserver til din browser. Aldrig omvendt.

3. Sletning af cookies m.m.

Du kan slette cookies m.m. som beskrevet her: http://minecookies.org/cookiehandtering

Hvis du ikke ønsker cookies, kan du blokere dem i din browser. Men RO+ fungerer dårligere uden cookies.

4. Personoplysninger

RO+ indsamler ikke personoplysninger, og søgninger i ordbogen registreres ikke.  Dvs. at det fx ikke er muligt at identificere hvilke ord du søger efter, hvor ofte du søger, hvornår du søger, eller hvilke funktioner og websider du benytter.

Disse oplysninger er kun tilgængelige for Dansk Sprognævn og Progresso (som har produceret RO+). Oplysningerne videregives ikke til tredjepart.

5. Detaljer vedr. alle data der lagres på din computer/telefon/tablet

DatanavneTypeFormålVarighed
actid
hashid
pageid
CookiesAnvendes internt i applikationen.Opbevares i op til 2 år fra sidste besøg.
splashCookieStyring af meddelelse som vises første gang RO+ anvendes.Opbevares i 1 år fra sidste besøg.
__ga...
__gid
__utm...
CookiesTrafiktælling (anonym webstatistik) vha. Google Analytics.Opbevares i op til 6 måneder fra sidste besøg.
ROBrowserdatabase (HTML5)Lagring af ordbogsdata således at RO+ kan anvendes uden internetforbindelse (offline).Opbevares i ubegrænset tid.
(intet navn)Browser AppCache (HTML5)Lagring af statiske websider således at RO+ kan anvendes uden internetforbindelse (offline).Opbevares i ubegrænset tid.
(intet navn)Traditionel browser-cacheMidlertidig lagring af statiske websider således at online-websider åbnes hurtigere. Dette er standard i enhver browser og styres ikke af RO+.Opbevaringstid styres af dine browserindstillinger.